januari 1, 2013

Profiel

Johan Vermij is een ervaren project manager met meer dan 10 jaar ervaring in het managen van complexe IT projecten én met een uitstekend track record. Als project manager is hij verantwoordelijk geweest voor de wereldwijde implementatie van het Sogeti Enterprise Collaboration Platfrom “TeamPark” waarbij hij leiding gaf aan teams in verschillende landen en de uitermate succesvolle implementatie van het strategische collaboration platform voor de Belastingdienst dat in recordtempo geïmplementeerd is. Daarnaast is hij ondermeer verantwoordelijk geweest voor de realisatie en het onderhoud van de websites van de Rijksbegroting en Prinsjesdag.

Als teammanager is hij allereerst een coach die zijn team motiveert door het team medeverantwoordelijk te maken voor het succes. In lastige omstandigheden straalt hij rust en vertrouwen uit en is hij in staat obstakels weg te nemen waardoor het team beter presteert. Met zijn service gerichte instelling weet hij snel het vertrouwen van klanten te winnen en de verwachtingen waar te maken.

Als liefhebber van nieuwe technologie heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het Business Development van Sogeti en was ondermeer betrokken bij de ontwikkeling van het Mobile Solutions Lab van Sogeti. Zijn technologische expertise en inzichten hebben hun weg gevonden naar diverse blogs en boeken waaronder de Sogeti Teampark benadering van Enterprise Collaboration, “Me the Media” van het Sogeti onderzoeks instituut ViNT en “Het einde van de Privacy” door Trendwatcher Adjiedj Bakas. Regelmatig geeft hij ook presentaties over nieuwe technologische ontwikkelingen in branche specifieke context zoals Augmented Reality in het Onderwijs, Virtuele Werelden voor Verzekeringsmaatschappijen, De mobiele uitdaging voor uitgevers en Social Collaboration voor HRM. Als early adopter zoekt hij altijd naar de toegevoegde waarde in de zakelijke dienstverlening. Met zijn uitstekende sociale vaardigheden en creatieve geest is hij een plezierige sparring partner bij veel onderwerpen.

Naast zijn werk gaat zijn interesse in eerste instantie uit naar zijn gezin. Hij heeft een passie voor lezen, geschiedenis en cultuur en geniet het liefst van zijn vakanties in het Middelandse Zeegebied. Daarnaast is hij een fervent zeiler, amateur fotograaf en whiskyliefhebber.